in

Žanamari ima novu pjesmu i spot “To sam ja”

Iako ju u zadnje vrijeme pratimo kroz fotografije i fitness videa na društvenim mrežama, a ona uglavnom samozatajno čuva svoje privatne misli, svoju obitelj i osjećaje podalje od javnosti, Žanamari nam se obratila s novom pjesmom „To sam ja“.

“Kad prođe previše vremena da ne napišem pjesmu osjetim da se u meni počne gomilati neka čudna i slojevita zbrka emocija koje se moraju posložiti. Baš kao što ponekad temeljito moraš posložiti ormare ili slike u mobitelu. U takvim momentima, poput erupcije vulkana, u mom životu se jednostavo mora dogoditi da iz mene izađe pjesma. Tako da je i ‘To sam ja’ svojevrsna erupcija dark strane mog viđenja ljubavi za koju još nisam naučila mora li biti toksična da bi bila prava, ali evo, čovjek uči dok je živ pa možda jednom naučim i ja. Do tad je najbitnije ostati svoja, snažna, neuhvatljiva za one koji te ne znaju pratiti, ponosna na sve verzije sebe pa čak i one koje ljudi osuđuju i ne razumiju. Od žena se očekuje previše žrtvovanja i ukalupljivanja te ako imalo iskaču iz stereotipa, bivaju na neki način kažnjavane. No kad si toliko ozdravila u svojoj glavi, jednostavno prihvatiš da ćeš u pričama onih koji ne mogu dokučiti tvoju razinu mentalnog napretka uvijek biti negativac, pa im jednostavno samo kažeš – Jesam, to sam ja! – bez prevelikih rasprava i opravdavanja i u sebi im poželiš da i oni ozdrave. Ova pjesma se jednostavno morala dogoditi te vas puštam da ostatak priče iskusite kroz slušanje pjesme i gledanje spota.” – ispričala je Žanamari povodom premijere spota za novu pjesmu „To sam ja“

Tekst i glazbu za pjesmu “To sam ja” napravili su zajedno Žanamari i Mario Perčić. Za glazbenu produkciju također je zaslužan Mario, koji je bio i iza kamere pri stvaranju ovog za Žanamari znakovitog glazbenog spota kojeg je sama režirala i montirala.