in

Zabranjeno pušenje ima korona pozitivan hit!

Nakon 15 godina pauze, snage su ponovno udružili Sexon i Kurtović! Kad se njih dvoje spoje uvijek se desi neka magija, a ovog puta magija leži u pjesmi “Korona hit pozitivan”.

Nova pjesma legendarnog benda ima sve ono zbog čega ih publika voli – dobar ritam, zarazan refren i duhovit, autoironičan tekst. Nastala je jedno veče usred karantene, kada je Sejo shvatio da poslije svega što je prošao u životu ne smije dobiti koronu jer ima loš imunitet.

„Mislim da će se mnogi identificirati sa stihovima: “U mom gradu zagađen je zrak, imam masku, astmu i povišen tlak, u životu vazda volio sam slavlje, kafana je uzela mi zdravlje”. Malo je reći da je pjesma autobiografska, ona je nekako svačija, da ne kažem narodska. Još da se počne pjevati po slavljima, pa gdje će nam biti kraj. Bilo je sjajno ponovo raditi s Elvisom J. Kurtovićem, a nema nas zajedno u kadru zbog socijalne distance koje smo se pridržavali skoro 15 godina. Srećom, nemamo virus, već pjesmu “Korona hit pozitivan” s kojom ćemo, nadam se, zaraziti i publiku.“ – rekao je Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja.

Zabranjeno pušenje uskoro se vraća koncertima, a do tada poručuju svojim fanovima da se čuvaju i ostanu zdravi, inficirani samo dobrom glazbom.

Foto: Saša Midžor Sučić