in

Vanna posvetila pjesmu svojoj Podravini i prvi put zapjevala na rodnom dijalektu

Neke pjesme ostavljaju dublji trag od drugih, a okrutni sud vremena presudi uvijek iznova u njihovu korist. Baš takva je “Podravina moja spi”, posveta rodnom kraju velike pjevačice Vanne koja često s ponosom naglašava svoje porijeklo, a sada je snimila pjesmu kojom je potvrdila te riječi te Podravini podarila najljepši dar – jednu od onih pjesama koje se ne događaju često, ali kada se dogode, učine da umjetnička iskra u glazbeniku zasvijetli kao najsjajnija zvijezda.

“Vjerujem i znam kako sam ovu pjesmu dugo čekala, a osjećam da je i ona čekala mene. Neobično mi je drago da sam po prvi puta snimila nešto na dijalektu svog rodnog kraja i to upravo opisujući moju Podravinu. Stihovi i melodija Marka Košutića i Izabel Tot, uz poneku moju osobnu notu, osvojili su me na prvu. Aranžman smo u potpunosti prepustili inicijativi i talentu Ante Gele, jer smo samo tako mogli dobiti bezvremenski spoj modernog i tradicionalnog zvuka gitare, brača, mandoline, violina, violoncella, kontrabasa… Spot su realizirali Tomislav Horvatinović, Marko Horvat i ekipa iz koprivničke Nexus produkcije zahvaljujući Gradu Koprivnici i njenom gradonačelniku Mišelu Jakšiću. Voljela bih da ljudi u njoj prepoznaju dubinu podravske duše i da kroz spot istinski dožive ljepote mog rodnog kraja i grada Koprivnice”, kaže Vanna o novoj pjesmi, jednoj od najemotivnijih koje je otpjevala u svojoj bogatoj karijeri.

Predivan videospot snimljen na autentičnim podravskim lokacijama koje ostavljaju bez daha najbolja je pozivnica svima da, ako već nisu, posjete lijepu Podravinu, pokritu mjesečevim ogrtačem, čistu i spokojnu.