in

U prodaji novi studijski album Željka Bebeka “Mali oblak ljubavi”

Legendarni pjevač Željko Bebek, uz pomoć glazbenog producenta Branimira Mihaljevića, pomno je stvarao pjesme koje će ponuditi publici na novom albumu, a najavio ga je pjesmom “Kupit ću nam sat”. Ovoj pjesmi prethodili su još neki hitovi; “Sto sam dana pio” prvi je singl s kojim je dao naslutiti da je novi album u procesu stvaranja. Zatim je uslijedila prekrasna rokerska balada “Dunavom”, a potom je za pjesmu “Učini me sretnim” snimio najemotivniji spot u karijeri.

Kad je Bebek u pitanju svaka pjesma postane hit, a ovaj album ima još nekoliko neotkrivenih. Jedan od onih koji će sigurno zaintrigirati javnost je “Kakav otac, takav sin”, prvi duet sa sinom Zvonom Bebekom, gitaristom kojeg je publika već imala prilike upoznati na pozornici.

Jaka autorska ekipa i ovog puta stoji uz Bebeka – Branimir Mihaljević, dugogodišnji je suradnik i prijatelj, autor glazbe i aranžmana i glazbeni producent albuma. Uz Branimira, većinu pjesama s novog albuma napisali su Mario Mihaljević i Nenad Ninčević, a po jednu pjesmu napisali su Zrinko Tutić, Siniša Vuco, Fayo te Željko Pavičić koji je prije svog preranog odlaska napisao veliku pjesmu “Učini me sretnim”. Osim dueta, na novom albumu nalazi se i pjesma “Kada mi suze pomute vid” u kojoj su Bebeku gošće djevojački zbor Bersice. Iza likovnog oblikovanja stoji Denis Marijančić Dex, a autor svih fotografija na albumu je Mislav Žabarović, obojica članovi Bebekovog benda.

Prethodni studijski album “Ono nešto naše” Bebek je objavio 2017. godine nakon čega je uslijedila istoimena turneja. Vrhunac turneje bio je u zagrebačkoj Ciboni, a zabilježen je i objavljen na dvostrukom CD-u i Blu-rayu “Live” 2019. godine. Krajem iste godine Bebek je za splitsku publiku priredio koncertni spektakl i s 33 hita oduševio 8 000 ljudi. Bio je to ujedno i Bebekov rođendanski koncert koji je također zabilježen na dvostrukom CD-u i Blu-rayu “Bebek u Spaldiumu.”