in

Tram 11 nakon 22 godine izbacili novi album “Jedan i jedan”

Novi album najavljen je u lipnju 2020. godine s pjesmom “Jebo sliku svoju”, a nakon nje, došla je pjesma “Uhićen”. Cijeli album nosi 14 pjesama i 5 intra – skitova. U pjesmi “Potez lovca” gostuju Nered & Stoka, a u “Upad u klub” Pendrek, Marchello, Adnan i Suicidal. Album odiše tematikom i metaforama današnjice i vodi nas u svijet rapa ovog zagrebačkog dvojca koji su jedni od utemeljitelja hrvatske rap scene.

“Album je podijeljen u četiri odlomka zanimljivim skitovima naše operaterke Tram 11 hotlinea. Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njene aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske pa i kulturne scene, pričamo o kvartovskim preživljavanjima, raperskoj bahatosti i očuvanju HipHop kulture, ljubavnim nedoumicama, izazovima društvenih mreža, a i o nesvijetloj budućnosti u kojoj smo zapleli. Uglavnom, radimo sve što smo radili na našim albumima do sada, negativno pretvaramo u pozitivno. Ovo je još jedan dokument vremena iz kuhinje Tram 11.” – o albumu je rekao Woo.

“Čim je počela priča o stvaranju novog Tram materijala, ideje su počele kapati kao da se nismo ni razišli. Tako smo u nekoliko mjeseci imali popis od 22-23 stvari, počeli birati beatove, pisati refrene i tekstove.” – rekao je Tagret.

Paralelno s albumom izašao je i spot za pjesmu “Fali nam (malo Gengsta)” koji je režirao Danijel Tipura Tipi.

Foto: Zvonimir Rendeli