in

Sassja bez zadrške obznanila zašto je napustila posao: „Ksnmsry“!

Nakon što je singlovima “Tišina” i “Znam” slušatelje upoznala s nešto drugačijim glazbenim izričajem, uvijek iskrena i direktna Sassja ponovo nas uspijeva iznenaditi! “Ksnmsry” [kasnim, sorry] pjesma je i video spot socijalne tematike u kojoj se glazbenica osvrće na nepovoljne radne uvjete: neplaćene prekovremene sate, rad vikendom, niske plaće, toksična okruženja, potkapacitiranost i sve ostalo što s vremenom uzrokuje osjećaje konstantnog pritiska, iscrpljenosti i nezadovoljstva.

Jeste li i vi za svoje školovanje, fakultet, magisterij, nagrađeni “obaveznom prijavom”? Je li vaš poslodavac nudio “dinamično okruženje” u oglasu za posao? Pod dinamikom se mislilo na rad subotom i svakodnevno ostajanje sat-dva-tri duže od radnog vremena propisanom u ugovoru. Sve to naravno za ona ista “redovna mjesečna primanja” koja su prvotno ponudili, jer se tada ugovor mora poštovati. Jesi li ti osoba koja osim svog posla radi i tuđe poslove? Pa zašto ne bi: usput ti je, ti to znaš, ti ćeš to brže, bolje mi je da ti, nego da uposlim još novih 2-3-50 novih ljudi…, objašnjava Sanela Josipović Sassja koja je, kao i ranije, zajedno s Kantrimanom (Rokom Kovačem) autorica pjesme.

Stihove pjesme Sassja je napisala potaknuta situacijama u svom okruženju gdje poslodavci od zaposlenika traže beskrajan popis kvalifikacija i niz odgovornosti koje iziskuju prekovremeni rad, dok zauzvrat nude tek “dinamično radno okruženje” i “mogućnost napretka”, odnosno floskule koje su vrlo često sinonim za nisku plaću koja i nakon godina iskustva ostaje – ista.

Mix pjesme potpisuje Sassjin dugogodišnji suradnik Kantriman (Rok Kovač), dok iza masteringa stoji Mischa Janisch. „Ksnmsry“ dolazi uz spot u režiji Tajane Dedić – Starović (Pink Room Studio) koji vjerno dočarava temu pjesme u kojoj će se brojni lako pronaći.

Foto: Tajana Dedić Starović