in

Psihomodo pop u crtiću? U videoigrici?!

Pjesma ‘Vjerujem u čuda’ za koju njezin autor, Davor Gobac kaže da je pjesma koja opisuje kako su izdržali svih ovih 40 godina djelovanja dobila je konačno spot koji je snimljen na ne tako uobičajen način. Spot za ‘Vjerujem u čuda’ snimljen je u Digital Kinetics studiju sa sjedištem u Zagrebu, koji je specijaliziran za motion capture tehnologiju i omogućuje snimanje 3D animacija.

Za potrebe ovog spota, članovi benda sami su odglumili animacije, svirajući pjesmu u studiju u mocap odijelima. Nakon snimanja animacija, slijedila je priprema 3D modela Mickey Mousea za svakog člana benda zajedno s njihovim glazbenim instrumentima, kako bi se na njih postavile odgovarajuće animacije. Rad na ovom spotu bio je zanimljivo i izazovno iskustvo, kako bendu tako i Mateju Duspari.

Najzanimljiviji aspekt ovog spota je animirani dio u kojem su oživljeni likovi Mickey Mousea s originalnim pokretima članova benda koji je vješto implementiran s kadrovima koji su snimljeni kamerom Radislava Jovanova Gonza.

Finalni produkt spota rezultat je višemjesečnog rada koji je podrazumijevao pripremu i vođenje motion capture snimanja, animaciju lica i cijelog tijela, postavljenje scene, obradu dobivenih animacija, modeliranje i teksturiranje Mickey Mousea.

Pjesma “Vjerujem u čuda” donosi prepoznatljivi zvuk Psihomodo popa, dodatno obogaćen doprinosom vrhunskih gostujućih glazbenika, uključujući Darka Sedak-Benčića na trubi, Mirona Hausera na trombonu i Vojkana Jocića na saksofonu.

Spot je režirao Radislav Jovanov – Gonzo, montažu je radila Anita Jovanov, a inspiraciju su pronašli u ilustracijama Dinka Cepaka.

Album istoimenog naziva, “Vjerujem u čuda”, Psihomodo pop objavili su u godini kad obilježavaju četiri desetljeća djelovanja. Ovaj značajan jubilej proslavit će velikim koncertom u zagrebačkoj Areni 12. listopada.