in

Pjesma “Ne mogu ti reći” novi singl Olivera Dragojevića

Teško je vjerovati da je prošlo pet godina od kada nas je napustio jedan i jedini, najveći Oliver Dragojević. Teško je vjerovati jer uspomena na njega živi u njegovoj glazbi, njegovom liku i djelu koji nikada neće biti zaboravljen.

Upravo zato njegova obitelj odlučila je dati nam priliku da ga se sjetimo, još jednom osjetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije – kroz njegovu glazbu.

Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do svog posljednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje. I nastao je album s novim pjesmama Olivera – „Dolaziš“. Njegova obitelj objasnila je kako je album nastao:

“S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovom putu. Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan.
Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, glazbenicima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma.
Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu i da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada.” – emotivna je I zahvalna bila Oliverova obitelj.

Spot za pjesmu radio je Matko Petrić koji već mnogo puta surađivao s Oliverom te najbolje poznaje Oliverov vizualni senzibilitet. Posebno emotivan moment je pojavljivanje Oliverova unuka Tonija u spotu koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sjećanju na jednog od najvećih.