in

Objavljen je deseti studijski album Vatre “Javi se kad stigneš”

“Javi se kad stigneš” novi je, deseti po redu studijski album Vatre nazvan po aktualnom singlu koji već 7 tjedana drži prvo mjesto nacionalne radijske top liste singlova.

Album donosi deset pjesama s tematikom kojom je najčešće zaokupljen većinski autor Ivan Dečak; u velikoj većini to su kronike međuljudskih odnosa u konstantnoj mijeni, akteri koji se razilaze i zbližavaju, emotivna ranjivost.

Album “Javi se kad stigneš” otvara pjesma “Sva naša ljeta”, jedna od šest već objavljenih singlova – “Carstvo sunca”, “Javi se kad stigneš”, “Nova godina nije se dogodila”, “Vidi kako se smiješ” te “Rum na usnama”, jedini duet na albumu u kojemu im se pridružio fantastični Božo Vrećo.

Četiri do sada neobjavljena singla – “Ako imaš video”, “Ruga se tuga”, “Zajedno sami” i “Rakete s Vrbika” na kojoj su ugostili saksofonista i skladatelja Igora Geržinu – noviteti su koje će publika po prvi puta imati priliku poslušati.

Uz Ivana Dečaka, svoj su autorski potpis na ovom albumu ostavili i ostali članovi Vatre – Mario Robert Kasumović, Matija Kovač i Mihael Kurjančić. Sjajna Ivana Starčević posudila je svoje vokale u pjesmi “Zajedno sami”.

Produkcijski su ostali u sigurnim rukama uigranog dvojca Jure Ferine i Pavla Miholjevića s kojima ih veže dugogodišnja produktivna i kreativna suradnja.

Omot albuma “skriva” posebnu priču: dizajner Dinko Batarelo inkorporirao je likovne radove učenika Osnovne škole kralja Tomislava sa zagrebačke Trešnjevke i kreirao zanimljivu naslovnicu.

Foto: Matija Turkalj