in

Neno Belan predstavio spot za novi singl “Lito umire”

‘Lito umire’ predivna je ljubavna balada koju je Neno Belan predstavio ljetos na 22. Večerima dalmatinske šansone te za nju primio svoju 28. „šibensku“ nagradu, ovaj put za najbolje kantautorsko djelo.

„Zahvaljujem talentiranom Josipu Radiću na lijepoj melodiji, Olji Dešiću na aranžmanu, i nadam se da će pjesma zaživiti i kod publike i kod radijskih urednika.. I nema opuštanja, idemo dalje u nove pobjede!“ – komentirao je Neno.

Pjesma je itekako zaživjela – publika, kritika i radijski urednici odlično su je prihvatili, a sada je i ekranizirana pod redateljskom palicom Filipa Filkovića (More Magnets), koji kaže da je pjesma uvijek pokretač, a već prvi susret s Nenom dao mu je jasnu sliku kako bi ovaj spot trebao izgledati.

„U par crtica koje sam mu ispričao ideja mu se svidjela i zatim se daljnja kreativa samo nizala. Napravili smo spot o završetku jednog perioda života, završetku nekog odnosa i kroz niz simboličkih situacija pokušali dekodirati pjesmu kroz spot koji još više svakom gledatelju zasebno prenosi odnos pjesme i spota i tjera ga da sam uhvati ono što mu pripada.“ – kaže Philatz.

Originalno napisana na engleskom jeziku, za koju je glazbu napisao svestrani Josip Radić, pjesma je uz Nenu dobila besprijekornu verziju na hrvatskom, a melankolični tekst govori o emociji koju čovjek osjeća kad razmišlja o prošloj, izgubljenoj ljubavi.

Uživajte u spotu, prepustite se, zavirite u sebe i prihvatite neizbježne promjene koje sa sobom nosi novi ciklus života.