in

“Moj put” novi singl Ede Maajke

Nakon video spotova za singlove “Moćno”, “Zlatni koker”, “Svaki čovjek” feat. Dino Šaran, “Letimo iznad” feat. Tibor i Burky te krajem prošle godine objavljen “Hajmo se nać” feat. Alejuandro Buendija, Magellano i Filip Tkalčić, Edo predstavlja spot za jednu bitnijih mu pjesma u dugogodišnjoj karijeri, “Moj put”. Svojim jedinstvenim izričajem, “Moj put” obogatili su Đorđe Miljenović i jedan od najposebnijih umjetnika ovih prostora, Rade Šerbedžija. Ekranizaciju potpisuju Marko Nemec i Hrvoje Baudoin koji kao da su se vodili devizom “manje je više” i na najbolji mogući način tu ideju proveli u djelo.

“O nastanku pjesme mogao bih napisati kratki roman.” započeo je Edo. ‘Moj put’ nastala je kao i ostatak albuma, u vrijeme korone na proljeće 2021., kad se Edo bavio pisanjem skica o odrastanju i izbjeglištvu u Hrvatskoj, prisjećao se mnogih životnih situacija, bio zahvalan i vježbao zahvalnost u vremenu nesigurnosti. Sve to podsjećalo ga je na još teža i nesigurnija vremena koja su sada, srećom bila daleko iza njega. “Kad mi je Koolade poslao taj beat za noć sam napisao i pjesmu. Beat je takav da izvlači sve iz tebe. Znao sam da je to pjesma koja će zatvoriti album i da mi na njoj treba Đorđe.” – nastavlja te dodaje kako je Đorđe svoj dio poslao brzo, a uz to, promijenio cijeli aranžman i ubacio jedan muzički brejk koji je pjesmu odveo na sasvim novo mjesto, proširio ju i napravio puno više nego je očekivao. Nakon preslušavanja s Kooladeom zaključak je bio taj da je ovo jedan od vrhunaca albuma, pjesma koja će ga definitivno zatvoriti, samo je nedostajalo “ono nešto” za sâmi kraj.”

“Moj put” impresivna je, iskrena pjesma koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, kao uostalom i mnoge Edine. Njezin tekst odražava Edinu introspektivnu i kritičku prirodu, s fokusom na njegovu životnu i umjetničku putanju. Versima prenosi razmišljanja o odlukama, izazovima i poteškoćama koje je doživio tijekom života, ali istovremeno izražava zahvalnost za svaki korak na tom putu koji ga je doveo do ovog trenutka. Snažni beatovi, sirova iskrenost i minimalistička video produkcija koja nadograđuje njezinu emotivnost čine ju nezaboravnom i upečatljivom, doista savršenom za zatvaranje albuma.