in

Mladen Grdović s publikom proslavio 40 godina karijere!

Puna tri sata orila se pisma iz pune dvorane “Krešimir Ćosić” na zadarskom Višnjiku na koncertu “Nije u šoldima sve” Mladena Grdovića. Koncert je očekivano započeo hitom “Evo mene moji ljudi”, a šest tisuća ljudi pjevalo je uz Mladena hitove kojih se u četrdeset godina karijere poprilično nanizalo. Odlično raspoloženi Mladen u pratnji grupe Romantic svojim je odabirom repertoara pogodio želje publike, a razveselio ih je i odabirom gostiju. Prva gošća bila je Ivana Kovač s kojom je otpjevao duet “Dva goluba”, a njegovi idući gosti, Ivan Zak, Jasmin Stavros i Zlatko Peiaković, svojim su se hitovima pobrinuli za dodatni štimung u dvorani.

Posebno iznenađenje Mladenu je priredila njegova diskografska kuća, dijamantno priznanje za odličnu prodaju njegovog trostrukog box seta “50 originalnih pjesama” koje je uručila Klaudija Čular, urednica i PR Croatia Recordsa. Priznanje za ukupan doprinos hrvatskoj diskografiji uručila je i Nenadu Ninčeviću koji je Mladenu napisao neke od najljepših pjesama poput “Dalmatinac”, “Nije u šoldima sve” i “Sanjam sto anđela”, ali i brojne druge prekrasne pjesme koje pjevaju najveća imena hrvatske glazbe. Kako je ovo ipak bio slavljenički koncert brojni prijatelji darivali su i Mladena. Nenad Ninčević mu je predao poklon izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića koji je Mladenu dao dres s brojem 40 i svoju knjigu “Rusija mojih snova”. Nisu ni Hajdukovci zaboravili pjevača koji njihov grb ima istetoviran na podlaktici. I njihov dres će Mladena zauvijek podsjećati na proteklu večer.

Ako je do tada netko i sjedio u dvorani, Mladenove iduće gošće su se pobrinule da budu na nogama. Mia Dimšić, Maja Šuput i Učiteljice rasplesale su cijelu dvoranu. Uz klapu Munita Mladen je otpjevao nekoliko svojih pjesama uključujući hit “Zemlja dide mog” za koju je priznao da se jako vezao početkom 90-ih. Iako je to bila njegova večer, Mladen je na kraju koncerta odao počast velikom prijatelju Tomislavu Ivčiću, a “Feštu” su s njim zapjevali svi njegovi gosti.

Raspjevano i emotivno uz odličnu produkciju i duhovitog Damira Mihanovića Čubija u ulozi voditelja, Mladen je dostojno obilježio svoju veliku obljetnicu.
I zaista nije u šoldima sve jer ljubav i poštovanje koje se osjetilo između Mladena i publike dovoljno je za još nekoliko njegovih obljetnica.

Foto: Iva Perinčić