in

Milica Pavlović objavila album “Posesivna”

“Posesivna” je četvrti studijski album Milice Pavlović i prvijenac njene produkcijske kuće “Senorita Music”. Ovaj album je kolekcija melodičnih pop numera koju prate spektakularno isproducirani scenski performansi zbog kojih je pjevačica poznata na Balkanu. Milica ovo naziva “performans albumom” čija forma objave nema presedana u regiiji i kruna je njene desetogodišnje karijere. Na album se nalazi 12 pjesama a otvara ga pjesma “Posesivna bivša”, čiji provokativni tekst, energična melodija i zahtevni vizuelni performans istovremeno opisuju karakter i stilski ton cjelokupnog projekta.

Pop banger “15ica” producent Coby-a, Milicu vidi kao ambicioznu, seksipilnu “kraljicu juga” koja u Manolo 15ici osvaja sve(t).

Treća pjesma na albumu, pod nazivom “Ne dam krevet” simbolično prikazuje živi (emocionalni) zid oko Milice i njenog kreveta. Pjesmu potpisuje najpoznatiji grčki kompozitor Phoebus, koji na srpskoj muzičkoj sceni komponuje originalnu muziku isključivo za Milicu Pavlović i ovaj tandem je uvijek dobitna kombinacija.

Prvi dio albuma zatvara balada “Nema žene”. Milica se udaje za samu sebe pred ogledalima na pozornici kao simbolični prikaz stavljanje sebe i svoje dobrobiti na prvom mestu.

Drugi dio otvara pjesma “After kod Milice” u kojoj je vizualno (i u daleko blažoj verziji od one stvarne) prikazan jedan oblik cyber nasilja koje Milica kao javna ličnost doživljava na dnevnoj bazi. Ona se u ovoj zabavnoj pop pjesmi protiv toga bori stihovima – i stavom: “bitch don’t kill my vibe”.

“Mala s Himalaja” je prva kolaboracija Milice i Canerasa, fuzija njene električne pojave i pokreta i njegovih zaraznih pop melodija i tekstova.

“Tačno tako” je još jedna u nizu suradnji između Milice i Phoebusa, ispraćena ležernijim pop-rock nastupom uz bend i gitaru.

“Šećeru” je prva od dvije uradnje na ovom albumu između Milice i mladog producenta Albina. On se i u performansu pojavljuje na ekranu iza Milice kao njen “larger than life” partner u pjesmi a njemu je ona u centru pažnje – zajedno su vizuelno “u slatkom moru oblaka” ili “na sedmom nebu”.

Pjesma “Striptizete”, koja otvara treći dio albuma, je emocionalna, melanholična balada koju upotpunjuje pole dance nastup između Milice i talentirane Mie Kuleš.

“Bitno je da znam, provereno spava sam” – sve je jasno. Poslje nas, nijedna nije dovoljno dobra i neka nauči da se nosi sa tim, kad već nije znao da nas cijeni na vrijeme!

“Riba de luxe” je brza (i pomalo bezobrazna:)) pop pjesma i jedina je na albumu čiji je teskt napisala nezaboravna Marina Tucaković.

Finalna pjesma na albumu je ujedno i druga po redu suradnja između Milice i Albina, atmosferična ljubavna balada koju prati minimalistički monohromatski vizuelni jezik koji u fokusu stavlja Milicu, simbolično okruženu muzikom na ekranima.