in

Marija Šerifović obradila Oliverovu pjesmu “Nokturno”

Uoči svog velikog splitskog koncerta na Gripama, u subotu 21. ožujka, miljenica hrvatske publike i jedna od najvećih regionalnih pop zvijezda Marija Šerifović, predstavlja svoju ‘The Best of’ kolekciju, ujedno prvo službeno izdanje za teritorij Republike Hrvatske.

Album donosi retrospektivu njene 15 godina uspješne karijere, odabir devet pjesama objavljenih na dosadašnjih pet studijskih albuma među kojima su mjesto našle ‘Pametna i luda’, ’11’, ‘Nije ljubav to’, ‘Jedan dobar razlog’ i nezaobilazna ‘Molitva’, pjesma s kojom je 2007. godine odnijela pobjedu na Eurosongu u Finskoj, osvojivši tada publiku moćnim i upečatljivim vokalom. Marija je ekskluzivno za ovaj album snimila i bonus track, obradu Oliverove legendarne pjesme ‘Nocturno’, objavljene davne 1979. godine, za koju je tekst napisao Jakša Fiamengo, glazbu Zdenko Runjić, a uz koju je, kako je i sama priznala, plakala najviše u životu.

‘Nisam poznavala Olivera, ali sam ga izuzetno poštovala, to je jedan od izvođača s ovih prostora na čiji spomen imena uvijek stojim mirno i koji nikad neće biti zaboravljen, najveći’, istaknula je već ranije Marija koja pjesmu ‘Nocturno’ često zna izvoditi na svojim koncertima kao što je bilo i na njenom zagrebačkom, održanom 06. travnja prošle godine u rasprodanoj Ciboni, a vjerujemo da ni splitska publika neće biti uskraćena za ovu vrlo emotivnu izvedbu.

Aranžman i produkciju pjesme potpisuje njen dugogodišnji suradnik Marijan Pajić, a prateći video broj, s kojim se službeno i najavljuje ova audio poslastica, snimljen je u suradnji s Miomirom Milićem. Album će biti dostupan isključivo na CD izdanju, a dostupan je na policama svih glazbenih prodavaonica širom Hrvatske i Slovenije.