in

Maraaya ima novi singl “Cilj”

Baladu “Cilj” duo Maraaya je posvetio Marjetkinoj baki, a ujedno je i prva od tri pjesme o prolaznosti koje su nastale u vrlo emotivnom razdoblju.

“Na kraju krajeva, život je album slika, događaja kojih se rado prisjećaš. Za nas su to rođenja naše djece, svadba… Ali život nosi i uspone i padove. A uz ovo drugo, pjesme poput ove rađaju se. Pjesma je nastala kada se moja baka opraštala od nas. Dala mi je puno inspiracije. I zbog nje su nastale tri najljepše pjesme koje sam u životu napisao. Još ih niste čuli Cilj je prvi od njih”, sažima pozadinu novog singla Marjetka Vovk.

Video u kojem je lik bake utjelovila nositeljica Borštnikovog prstena, koju poznajete i iz serije Rijeka ljubavi i Sudbonosno vino, Marinka Štern, posveta je bakama koje su na mnogim mjestima glavne veza obitelji. “Teško bi bilo izabrati prikladniju osobu za ovu ulogu. Marinka je generacija moje bake. U životu mi je bilo najvažnije da se obitelj okupila i da nam je mogla kuhati. Ručak joj je bila goveđa juha, janjetina, pečenje krumpir i salata… I veliki lonac sarme za božićne blagdane. Nije li zanimljivo kako vam nakon toga nedostaju tako jednostavne, male stvari?”.