in

Letu Štuke predstavljaju spot za naslovni singl s albuma Topla voda!

Priznata sarajevska grupa Letu Štuke idućeg petka, 26. travnja u sklopu regionalne koncertne promocije albuma ‘Topla voda’ održat će veliki koncert u Domu mladih u Sarajevu. Nakon uspješnog predstavljanja u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu dugoočekivani četvrti studijski album, koji je pod imenom “Topla voda” u studenom prošle godine donio devet novih pjesama, doživjet će svoju koncertnu izvedbu i pred sarajevskom publikom.

Na dosadašnja tri koncerta Štuke su ugostile i nekoliko istaknutih glazbenika gdje im se u Zagrebu pridružio Darko Rundek i Igor Pavlica, u Beogradu Srđan Žika Todorović, Amira Medunjanin, Masa Mor i Branislav Trifunović koji će im se ovom prigodom pridružiti i u Sarajevu uz vrhunske glazbenike i prije svega prijatelje Dubioza Kolektiv i grupu Skroz.

Ususret koncertu ovih dana snimljen je i video broj za novi ujedno i naslovni singl aktualnog albuma “Topla voda”, o kojem jedan od vodećih kantautora regije, Dino Šaran govori:

‘Posebna ritmom i atmosferom pjesma ‘Topla voda’ kroz pitanja od životne važnosti nosi jasnu i jednostavnu poruku: pitanje balansa. Što je to u što vjerujemo i da li nam je zaista važnije od gole egzistencije? Lov na licemjera u sebi. Gotovo hipnotička elektronika i melodija starog kafanskog refrena kao da suočavaju nove i stare vrijednosti.’

Prateći video broj snimljen je na nekoliko zagrebačkih lokacija u režiji Radislava Jovanova Gonza. Spot je prožet slikovitim, metaforičnim kadrovima gdje se u fokusu našlo nekoliko različitih ljudskih profila koje su mimikom i koreografijom gledatelju uspješno približili plesači/glumci Kristijan Musić, Iva Richtermoc, Lana Krstulović i Abdoulie Jobe. Kako i sam Dino naglašava možda će netko, slušajući i gledajući video za novi singl, uspjeti doći do određenih odgovara ili će ih barem ritam pjesme natjerati na ples.