in

Lačni Franz je “Lud ko puška”

Lačni Franz, Orto Foto: Miro Majcen

Nezaustavljivi Zoran Predin objavio je novi singl “Lud ko puška” Lačnog Franza. Tekuća godina slovenskom kantautoru, glazbeniku i piscu krenula je očito u šestoj brzini pa je nakon novog albuma “Zoran pjeva Arsena” s Damir Kukuruzović Django Groupom, objavljenim početkom godine na CD-u i vinilu, te knjige “Glavom kroz zid” odlučio predstaviti i novi singl jednog od najznačajnijih rock bendova. Singl “Lud ko puška” ponovo donosi prepoznatljivu autoironiju Lačnog Franza kojom se opisuje trenutačno stanje društva i kolektivne svijesti.

Predin potpisuje tekst i glazbu, dok iza aranžmana stoji čitav bend. Ovom pjesmom poručuje da godinama čeka kada će ga zdrava pamet sresti, a onda se u refrenu tješi čistom dušom koja ga čuva od lanca mudrih mudrosti.
“Grupa Lačni Franz ove godine slavi svoj 40. rođendan s novom pjesmom prigodnog autobiografskog karaktera u kojoj o svom strahu od zdrave pameti pjevamo po principu – ‘ko prizna, pola mu se prašta. Pjesma je bez glutena i ideoloških boja”, poručili su iz benda.