in

Lachrimae, novi studijski album dvojice vrhunskih umjetnika

Lachrimae je prva suradnja Bože Vreće i Edina Karamazova koja donosi jedanaest vrhunskih interpretacija, sve što ste od umjetnika ovog kalibra očekivali. Album su najavili prvom pjesmom na albumu, obradom predivne sevdalinke Emina.

Album Lachrimae izuzetan je world music albumu koje će svoju publiku naći diljem svijeta. Božin distikinktivan vokal u pratnji lutnje baca potpuno novo svjetlo na ovih jedanaest odavno prepoznatih pjesmama. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Daniel Ille, album je sniman u Croatia Records studiju od siječnja do ožujka ove godine, osim instrumentalne izvedbe skladbe Kad ja pođoh na Bembašu. Glazbeni producenti albuma su Božo Vrećo i Edin Karamazov dok je za snimanje i miks zaslužan Mauro Širol, a za mastering Goran Martinac.

Osim kultne Emine na albumu se nalaze: Bor sadila moma Evgenija, Nani nani (Canción sefardí), Kad ja pođoh na Bembašu (instr.), Sjela djeva pokraj mora, Kâtibim, Si zaljubiv edno mome, Ašik osta’ na te oči, Oj, jesenske duge noći, Što te nema i Dunjaluče, golem ti si.

Foto: Sead Šašivarević