in

Izuzetna suradnja vokalista bez premca Meritas i Boris Štok

U svijetu “cijepljenom” od luksuza bezbrižnog i opuštenog uživanja u punoj emociji, dolazi nam novo glazbeno postignuće, taman pred sezonom hladnih sjeveraca, suradnja koja nije mogla biti očekivanija i logičnija. Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas i Boris Štok napokon se susreću u pjesmi u kojoj ne nedostaje privlačnosti i naboja.

Odavno poznate po nadrealno lijepom pristupu glazbi i uzimanju savršenih mjera svakoj pjesmi, Anita i Meri skrojile su ovu uzbudljivu posvetu intimnom trenutku. Radi se o pjesmi “Večer” u kojoj su zamislile upravo Borisa Štoka kao muški vokal.

Nastavak njihovih kompozicijskih rješenja svesrdno je uhvatila u mrežu Ines Prajo i oblikovala trenutak jednog dijela dana, onog plavičastog dijela u kojem se java pretvara u snove, u kojem dan samo što se nije prepustio večeri…

Pjesma je dobila svoju drugu dimenziju ovom vokalnom suradnjom unutar dugogodišnje veze koju imaju s producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom – Anita i Meri su već dugo priželjkivale čuti Anitin izniman vokal i interpretaciju u baladi kao što je ova, uz bok tako sugestivne i uzbudljive boje glasa Borisa Štoka, tako da su neminovne srsi koje prožimaju slušatelja kad ih dožive zajedno uz Merin kristalni šapat koji zaokružuje glazbenu sliku, koju u vizualnom dijelu nadograđuje vizija redatelja Radoslava Jovanova Gonza.

Foto: Gonzo