in

INTERVJU Sergej Ćetković: Bez muzike i publike sve ovo nema smisla

Sergej Ćetković, jedan od najpopularnijih izvođača u regiji, objavio svoj novi singl “Kofer” te započeo ljetnu turneju u sklopu koje će posjetiti brojne gradove u regiji. Na samom početku turneje, u Inđiji, Sergej je dao intervju za Ritam Balkana našoj urednici Nadi Karašić u kojem govori o ljetnoj turneji, ali i otkriva gdje nalazi inspiraciju za pisanje svojih brojnih hitova.

Na početku smo letnje turneje nakon duge Korona pauze, kako se osećaš povodom ponovnog izlaska na binu i da li ti je nedostajao kontakt sa publikom?

Naravno da da, ovo je već drugi koncert nakon duge pauze od godinu i kusur dana. Sve onako u početku izgleda malo čudno, ali kada vidiš publiku ispred sebe shvatiš koliko ti je nedostajala.

Kako si održavao kontak sa svojom publikom?

Bilo je tu raznih, ajde da kažem akcija putem instagrama, facebook-a, youtube-a, radili smo neka live uključenja, neke mini koncerte čisto da razonodimo ljude koji su kao i svi mi naravno bili u svoja 4 zida u karantinu, i da ih pripremimo za neka bolja vremena. Jer bez muzike i publike sve ovo nema smisla.

U porodici Ćetković postoji još podzuetnički nastrojenih članova pa tako tvoja žena Kristina vodi kulinarsku stranicu da li nam možeš otkriti ko je bolji kuvar ti ili ona?

Ona naravno, da ne lažemo.

Izdao si novi singl pod nazivom “Kofer”, da li nam možeš otkriti kako kako je nastala pesma, nedostajanje putovanja ili?

Pa nije samo to, nekako se to desi sve samo od sebe, nema tu neke formule ili sad da ja kažem to je nastalo tako i tako, to se jednostavno desi.

Osim što dobro pevaš, da li imaš i neki hobi koji voliš i podjednako dobro radiš?

Ima ih puno samo što nemam vremena da ih upražnjavam, volim da crtam i da slikam, rekao sam sebi čim nađem vremena počeću i da se bavim nekim skulpturama, imao sam i nekih par časova onako kad sam imao malo više vremena, sad opet na stare staze, sad je muzika opet prioritet.

S kim od kolega se najviše družiš privatno?

Tu sam da kažem bogat čovjek, imam dosta prijatelja i na sceni ne samo u nekom privatnom životu i van scene. Tu su Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Nigor, Knez, Andrija Milošević.

Da li možemo da očekujemo neki duet na novom albumu sa nekim od njih, na primer sa Aleksandrom Radović?

Pa na novom albumu ne znam, ali posle novog albuma će se desiti neka saradnja sigurno u neko skorije vreme.

Ko ti je najveća inspiracija kada pišeš prelepe ljubavne pesme uz koje svi uživamo?

Pa što znam, dosta dobrih filmova, naravno muzike mojih kolega, neke lične priče, priče mojih prijatelja sve to negdje utiče na neku sliku i neki mini film koji ja imam u glavi i na kraju to naravno kroz stihove i note prenesem pred publiku.

U sklopu turneje se nalaze mnogi gradovi do sada, da li će se možda naći i gradovi Beograd, Zagreb i Sarajevo?

Imamo puno planova, iz sve ove situacije naravno i iz života naučiš da neke stvari ne možeš isplanirati, jednostavno idemo kofer je tu, prepun dobrih pjesama i dobre energije, i uvek ćemo se pokloniti tamo gde nas publika traži.

Foto: Nada Karašić/Ritam Balkana