in

INTERVJU Paraf: Popularnost nam nikada nije bila motiv

Paraf, legendarni punk bend, natupiti će u zagrebačkom klubu Boogaloo 11.03. Tom su prigodom dali intervju za Ritam Balkana u kojem su najavili novi studijski album, ali i otkrili što misle o pjesmi koja predstavlja ove godine Hrvatsku na EuroSong-u.

Da li sa nadolazećim koncertom u zagrebačkom Boogaloo clubu (u subotu 11.03.2023.),očekujete ponovo osjetiti onu popularnost koju ste imali na početku karijere?

Kakvo pitanje! Hahaha, o čemu pričamo; popularnost nam nikada nije bila motiv. Očekujemo dobru svirku, dobru energiju i to je to, nama dosta.

Koja vam je svirka/gaža ostala u sjećanju kao posebna ili neobična? Ispričajte nam anegdotu, zanimljivost, smiješnu situaciju… vezanu za taj nastup?

Bilo je svega, ne bi stalo u ovaj interwiew a i nije baš sve za javnost.

Koji žanr glazbe nikada ne bi pristali izvoditi?

Ne pada nam na pamet izvoditi ništa osim svoje, autorske glazbe i tako ćemo i nastaviti.

U zadnijh 20-ak dana glavna tema u regiji je pobjeda benda Let 3 na Dori, koje je vase mišljenje o pjesmi koja ove godine predstavlja Hrvatsku na Eurosongu.

Prije svega čestitamo Letu na pobjedi, uopće nije bitno kako će priča završiti, činjenica je da su uspjeli razbiti dosadni, sladunjavi stereotip tog natjecanja i da je publika to prepoznala. Pjesma je svakako zanimljiva, provokativna, aktuelna, “ulazi u uho”. Smiješne su nam reakcije nekih dežurnih čuvara kvazi morala.

Izdali ste nedavno live album “Delta live 2022”, da li uskoro možemo očekivati i novi studijski album?

Delta Live bi trebao izaći u vinilnom izdanju uz bonus video CD, a studijski planiramo iduće godine.

S kim od kolega muzičara se najviše družite privatno?

Obzirom da Zdrave i ja živimo na otoku Krku družimo se uglavnom s našom ekipom iz Rijeke kad uopće imamo vremena između svakodnevnih obaveza i odlazaka na probe.

Da li ima netko od izvođača s našeg govornog područja s kim bi voljeli napraviti duet?

Rado bi napravili suradnju s Giletom iz Orgazma, nedavno smo o tome razgovarali.

Pored što se bavite muzikom, da li imate i neki hobi koji volite i podjednako dobro radite.

Svi članovi benda imaju svoje životne i poslovne obaveze pa nam je glazba zapravo hobi a pored obitelji, glazbe i posla ja volim svoje ljekovite biljčice od koji radim razne pripravke i vodim jednu neprofitnu udrugu.

Ima jako puno mladih izvođača koji se pokušavaju probiti na scenu, da li mislite da je danas lakše ili teže novim nadama da budu zapaženi, u odnosu na vrijeme kada ste vi započinjali svoju karijeru? Da li imate kakav savjet za mlade kolege?

Sasvim sigurno je u današnje vrijeme puno lakše mladim izvođačima obzirom na sve tehnološke mogućnosti i medije koji su na raspolaganju. Ne postoje univerzalni recepti a i pitanje je što nekome znači uspjeh. To je vrlo relativno!

S kojim stihom, neke od vaših pjesama, bi pozvali publiku na koncert u Boogaloo 11.03.?

“VESELI NARODE, ČEKAJU VAS KONJACI, ČEKAJU VAS VAŠI SNOVI, NAVIJAJTE SPORTSKI!”

Foto: Nikica Petković