in

INTERVJU Mario Rucner: Zovu me osebujni glazbenik, virtuoz na violi… zahvalan sam na tim epitetima

Mario Rucner nastupiti će na CMC Festivalu u Vodicama s pjesmom “I da sa mnom ostariš”, koju je snimio u duetu s Vjekoslavom Bach. Tom je prigodom, virtuoz na violi, dao exluzivni intervju za Ritam Balkana u kojem govori o svojoj karijeri, ali i otkriva koji kućanski poslovi mu nisu samo obaveza.

Na početku čestitamo ti na novim singlovima, duetima sa Vjekoslavom Bach i Mladenom Burnaćem. S kim si do sada sve surađivao?

Imao sam suradnje sa Ivanom Banfić, Rajkom Dujmićem, Mladenom Grdovićem, svojom sestrom Ana Rucner… pjesma Lika gdje mi je gost bio najpoznatiji Lički poduzetnik Željko Orešković MACOLA… inače sviram violu, radim klupsku glazbu, sviram dosta i klasičnu glazbu i to najčešće sa svojim roditeljima i njihovim gudačkim kvartetom “Rucner”.

Da li ti je u karijeri olakšalo ili otežalo to što si iz poznate i slavne glazbene obitelji Rucner?

U mom fahu tj. stilu glazbe nisam bas siguran da mi je moje obiteljsko prezime baš puno pomoglo, probijao sam se sam svojim radom i idejama, a naravno da je i faktor sreće jako bitan.

Nedavno si se oženio i dobio sina, kakav si po pitanju kućanskih poslova? Šta ti je mrsko raditi? Znaš li kuhati?

Da, imam predivnu ženu koja mi je u svemu velika podrška, sina koji ima 8 mjeseci i kčer koja je nedavno napunila 7 godina. Ništa mi nije strano niti problem… čistim, usisavam, perem prozore.. jedino nisam ljubitelj peglanja… volim kuhati, to me čak i opušta, dajem sve od sebe da nisam u našoj kući samo gost!!

Nastupao si po cijeloj Europi, a pozvan si da nastupiš i na otoku Borneo. Kako je došlo do tog neobičnog poziva za posjet državi Burnei?

U državu Brunai sam došao na poziv jednog svog velikog prijatelja i nadam se da toj suradnji nije kraj.

Mediji te često opisuju kao osebujnog, kako bi ti opisao svoju glazbu i sebe?

Da, zovu me osebujni glazbenik, virtuoz na violi… itd zahvalan sam na tim epitetima, sebe smatram samo čovjekom koji voli život, glazbu, motore, konje (životinje općenito) i obožavam to što radim i ne smatram se nekim čudom.

Već imaš nekoliko dueta, da li ima još netko s naših prostora s kim bi volio surađivati?

Šta se tiče suradnje sa domaćim izvođačima sa područja ex yu, ima ih stvarno zanimljivih i cijenim svaku vrstu glazbe, pogotovo ako je dobra pjesma tako da ako me netko pozove u suradnju vjerujem da bi drage volje pristao…

Koliko imaš viola i koja ti je najdraža?

Imam 3 viole, električnu Yamahu (bila je prva u Evropi), jednu akustičnu koja je manufaktura porjeklom iz Mađarske (nju koristim isključivo dok sviram na motoru za vrijeme vožnje) i svoju akustičnu Violu s kojom nastupam na solističkim koncertima klasične glazbe, a radi se o staroj talijanskoj majstorskoj Violi.

Da ti neka stranka ponudi da budeš na njihovoj listi za Sabor da li bi prihavtio taj izazov ili te politika ne zanima?

Šta se tiče politike, to je tema koja me uopće ne zanima.

Za kraj reci nam svoj omiljeni stih iz neke pjesme?

Najdraži stih stvarno nemam. Ali jedna od najdražih domaćih pjesama mi je Heroj ulice.

Srdačan pozdrav Vama i svim cijenjenim čitateljicama i čitateljima!