in

“Ima jedno svjetlo” novi singl Gorana Karana

Novi Zeland nije baš jako blizu Hrvatske. Ali postoji nešto na svijetu što spaja usprkos svim kilometrima i daljinama – univerzalan jezik glazbe. Pjesma Gorana Karana “Ima jedno svjetlo” plod je međunarodne suradnje s novozelandskom vokalnom skupinom The Shades, kvartetom što ga od 2015. čine četiri pjevača: Taka Vuni, Samson Setu, Ipu Laga’aia i Manase Latu, koji su se školovali u Londonu na Royal Music Academy i dobili poziv u njujoršku Metropolitan Operu.

Veliku ulogu u ostvarenju suradnje imali su Hrvatsko kulturno društvo i Folklorni ansambl “Kralj Tomislav” iz Aucklanda na Novom Zelandu, i njihov voditelj Goran Kačurov. S obzirom na zdravstvene okolnosti i udaljenost, The Shadesi su spot snimali na Novom Zelandu, a Goran u Hrvatskoj.

Ovo je velik i važan korak za Gorana Karana pa stoga ne čudi što svojim zahvalama poziva na uživanje u ovoj glazbenoj hrvatsko-novozelandskoj čaroliji:

“Želio bih zahvaliti obitelji Kačurov – malenoj Zari koja nam je bila glumica u spotu i koja je, pod dobronamjernim okom majke Sanje, izgledala baš kao anđeo. Tu su za nas bili i Sophia Aroha Nada, Vito i Bono Kačurov, kao i Pero Finc. U ostvarivanju ovog snimanja puno su nam pomogli Domagoj Lažeta i Stjepan Mektić, iz javne ustanove More i krš, koji su nam dali suglasnost za snimanje. Konačan spoj video materijala i tonskog zapisa je čaroban. Hvala svima koji su učinili da pjesmom spojimo ono najbolje od nas! Na kraju, pjesmu posvećujem Anamariji, djevojčici iz Klaićeve. Mirno spavaj dušo mala…”