in

Hanka najavila veliki koncert 30. jula u Sarajevu

Kraljica Sevdaha Hanka Paldum jučer je na press konferenciji koja se održala u prostorijama Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu najavila svoj gala koncert 30. jula kojim zatvara ovogodišnju manifestaciju Baščaršijske noći. Hanka se u pratnji velikog orkestra pred svoju sarajevsku publiku vraća nakon punih 13 godina, a ne skriva koliko joj predstojeći koncert znači.

“Prije 13 godina održala sam koncert na Baščaršijskim noćima i evo me opet! Velika mi je ovo čast i posebno zadovoljstvo. Pozivam vas da nam se svi pridružite na glavnoj pozornici kod Vijećnice, 30. jula od 21 sat i da svi zajedno te večeri našim šeherom širimo pjesmu, ljubav i radost!” naglasila je na press konferenciji Hanka Paldum i posebno se zahvalila Jasminu Durakoviću, direktoru BKC-a na dugogodišnjoj podršci i suradnji.

Veliki koncert Hanke Paldum koji će se održati 30. jula besplatan je za sve posjetioce i očekuje se da će biti krcat Hankinim fanovima, koji sigurno neće propustiti priliku da uživaju u svim velikim hitovima naše dive sevdaha i primadone bosanskohercegovačke narodne pjesme.