in

“Gori ulica” novi album Borisa Novkovića

Novi studijski album Borisa Novkovića “Gori ulica” definitivno je album koji će obilježiti ovu godinu. Borisov rockerskiji pristup na novom albumu dao se naslutiti singlovima “Dinamit”, “Pun mjesec, ti i ja”, “Gori ulica”, “Ljeto je” i “Moja djevojka”. Borisove pjesme su ljubavne tematike, a u stihovima širi pozitivu koja je u ovim izazovnim vremenima itekako potrebna.

Među dvanaest pjesama koliko ih sadrži novi album, Boris je jednu pjesmu posvetio i Zagrebu, “Moj grad bez ljudi” koja je nastala 2020. godine u vrijeme lockdowna. Pored hit singlova na albumu se nalaze i četiri dosad neotkrivena singla: “Srebro”, “Ti si vrag”, “Ispod starog mosta” i “Nisam više sam”. Većinu aranžmana na albumu potpisuje Borisov suradnik Hrvoje Prskalo, ujedno i producent albuma.

Aktualni singl “Moja djevojka” Boris je nedavno poetski opisao: “Sad već polako možete osjetiti atmosferu čitavog albuma koju bi usporedio s nadrealnim putovanjem u moj svijet čudesa, poput onog Alisinog iz bajki. Taj svijet i album, kao i ova pjesma, ispunjeni su kozmičkom ljubavi i pozitivom koja nam svima danas toliko treba. To je moj mali obol i otpor ovom sivom vremenu. Širite pozitivu kroz male stvari i ljudske geste; to je jedini način da učinimo svijet sutra boljim.”

Foto: Raul Brzić