in

Goran Karan i Jazz orkestar HRT-a imaju novu božićnu pjesmu

Pjesma ”Za ovaj Božić“ je novi singl, a ujedno i dio autorskog solo-musicala ”Ljubav je fer”. Producent pjesme je Nikša Bratoš, a po po prvi put Goran Karan pjeva s Jazz orkestrom HRT-a i surađuje s maestrom Mironom Hauserom.

”Za ovaj Božić“ je pjesma o radosnom iščekivanju voljene osobe, velikoj životnoj odluci i jednom pitanju s predumišljajem.

“Video spot pjesme ”Za ovaj Božić“ snimali smo u Zagrebu i Šibeniku. Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Mirona Hausera, u Zagrebu je snimljen istovremeno kada smo u studiju “Bajsić“ snimali njihov tonski zapis, a za snimanje šibenskog dijela priče smo se udobno smjestili u attelieru i galeriji Lana Art sjajne šibenske likovne umjetnice Lane Martinović Čala. Lana nas je ljubazno pustila u svoj intimni stvaralački prostor, ali i dala na korištenje svoje vrlo izražajne slike. Te su slike svojim radosnim bojama obojile cijelu prostoriju, a kamene zidove galerije pretvorile u prozore s pogledom na ljubav. Ma, čak su i stolice zaplesale…” – govori Goran.

“Redatelj Željko Petreš, moj dugogodišnji suradnik i prijatelj, sa svojim je suradnicima ispričao ovu priču na topao i iskren način, bez velikih tehničkih zahvata, ali sa dobrim okom, pravom mjerom i velikim srcem.”

“Rekviziti sa ovog snimanja su ujedno i moja preporuka za čitanje, život i ljubav; pjesme Federica Garcia Lorce i Leonarda Cohena, knjige Majstor i Margarita, Let iznad kukavičjeg gnijezda i Radharani, kao i pjesme Zdenka Runjića. Zahvaljujući izvanrednim suradnicima – od Mirona Hausera i Jazz orkestra HRT-a, producenta Nikše Bratoša, umjetnice Lane Martinović i Željka Petreša i njegove ekipe, ovo je snimanje bilo veliko zadovoljstvo.”