in

Električni orgazam u Tvornici kulture slavi 40 godina “Paket aranažmana”

“Paket aranžman” je, složit će se mnogi, THE kompilacija, odnosno izdanje koje je puno toga promijenilo u rock glazbi naših prostora. Iako su korijeni novog vala sezali i u kraj sedamdesetih, zapravo je ova kompilacija označila prvi procvat glazbenog pokreta koji će se vrlo brzo koristiti i kao svojevrsni glazbeni žanr. Na “Paket aranžmanu” nalazila su se tri benda, predstavnici Beogradske Alternativne Scene – Šarlo akrobata, VIS Idoli i jedini bend koji i dan danas djeluje i to u djelomično originalnoj postavi – Električni orgazam. Srđan Gojković Gile, frontmen, gitarist i pjevač, te Ljubomir Đukić Ljuba kao klavijaturist i drugi pjevač, bili su dio prve postave benda, a uz njih već dugi niz godina u aktualnoj postavi sviraju i Zoran Radomirović Švaba na basu, Branislav Petrović Banana na gitari i Blagoje Nedeljković Pače na bubnjevima.

Ovog ljeta nastupili su u Hala parku po prvi put nakon početka koronavirusa, a sada se vraćaju u Zagreb na krilima 40. obljetnice albuma “Paket aranžman”. U subotu 11. prosinca, na pozornici Tvornice kulture, izvest će svoje pjesme s “Paket aranžmana”, ali i best of cijele karijere, dok za publiku pripremaju i zanimljiva iznenađenja koja će posebno oduševiti ljubitelje novog vala.

Koncert se održava uz primjenu svih epidemioloških mjera, a svi posjetitelji za ulazak moraju posjedovati ispravnu Covid putovnicu ili negativan test ne stariji od 48h. Cijena ulaznice za rođendanski koncert iznosi 80 kuna u pretprodaji i 100 kn na dan koncerta. Prodajna mjesta su Tvornica kulture i Entrio mreža.

Foto: Goranka Matić