in

“Do zadnjeg daha” Goran Karan, Lidija Bačić Lille i klapa Sebenico

Pjesma ‘Do zadnjeg daha’ je posvećena našem najtrofejnijem sportskom kolektivu, svima onima koji su širom svijeta proslavili hrvatski vaterpolo. Prije dvanaest godina, hrvatski su vaterpolisti osvojili zlato na prvenstvu Europe u Zagrebu, a ova pjesma je bila zvučna slika tog izvanrednog uspjeha, do tada jedinog neosvojenog prvog mjesta, nakon zlatnih medalja na Olimpijadi u Londonu i osvojenog Svjetskog prvenstva u Melbourneu, kao i mnogobrojnih drugih medalja.

“Prvenstvo Europe u vaterpolu se ove godine održava u Splitu na kojem sudjeluju i ženske i muške reprezentacije, pa smo pjesmu Do zadnjeg daha osvježili izvedbom s izvrsnom kolegicom i mojom Splićankom Lidijom Bačić-Lille, te sjajnom klapom Sebenico. Novi aranžman i produkciju je majstorski osmislio Nikša Bratoš. Video za pjesmu “Do zadnjeg daha” je snimljen u Splitu i Šibeniku, a redatelj je pouzdani i nepresušni Željko Petreš. Zahvaljujem se muškoj i ženskoj vaterpolo reprezentaciji Hrvatske koje su sudjelovale u snimanju,svima u HVS-u, a osobito Perici Bukiću i Renatu Živkoviću.” – govori Karan.

“Jako sam sretna i ponosna što me sjajni kolega Goran Karan pozvao da s njim otpjevam himnu vaterpolo prvenstva koju je on napisao. Sve se događa u našem gradu Splitu pa to ima jos i dodatni gušt i lipotu. Pismu smo već izveli na Peristilu prilikom izvlačenja grupa, a sad ćemo ju pivati i u Spaladium areni 29.8. na otvorenju, tad ćemo izvesti i hrvatsku himnu. Jedva čekam da spojimo glasove uživo u dvorani i da slavimo pobjede naše reprezentacije.” – govori Lidija Bačić.