Ritam Balkana Digital je najbolje rješenje za izdavanje bilo kojeg formata Vaše muzike, bilo da je u pitanju singl, EP ili album. Partneri smo sa svim najvećim digitalnim platformama, Vašu muziku distribuiramo na preko 200 svjetskih streaming i download platformi diljem svijeta: iTunes/Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube, Google Play, Amazon, VEVO, TikTok, 7Digital, Alibaba Music Group… samo su neke od njih.

Digitalna prodaja muzike budućnost je glazbene industrije. Više od 50% muzike u Svijetu prodaje se putem digitalnim platformi. Zato preporučujemo svima koji tek započinju svoju karijeru da svoje muzičke projekte prvo izdaju u digitalnom formatu i tako naprave prvi korak prema muzičkom tržištu.

Često postavljena pitanja

Danas više od 50% prodaje u muzičkoj industriji dolazi iz digitalnog preuzimanja pjesama, albuma i melodija. Taj postotak se iz godine u godinu povečava.

Distribuiramo sve žanrove muzike, bitno samo da je audio produkcija prihvatljive kvalitete.

Ritam Balkana Digital šalje izvještaje o honorarima izdavačkim kućama i izvođačima svakih šest mjeseci, 30 dana nakon isteka svakog šestomjesečnog razdoblja. Kada dobijete Vaš izvještaj, te ako suma koja treba da Vam bude isplaćena iznosi više od 10 Eura (za PayPal isplate) izvršit ćemo uplatu na Vaš PayPal račun.

Da, možete odabrati s popisa digitalnih platformi s kojima surađujemo one na koje želite postaviti Vašu muziku, a mi ćemo onda poslati samo na te platforme.

Pošaljite ih na digital@ritambalkana.com, odgovoriti ćemo Vam u najkraćem mogućem roku!