in

“Daleko” novi singl Josipe Lisac

Brojna publika s nestrpljenjem je očekivala novu pjesmu ove izuzetne glazbene umjetnice koja već pedeset i tri godine osvaja istančanim glazbenim, ali i modnim ukusom.

Spot je snimljen u režiji Marka Zeljkovića Zelje u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt čiji napukli zidovi svjedoče o jačini potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. U spotu se osim kadrova uništenog Muzeja za umjetnost i obrt, u čijem je prostoru Josipa održala dva koncerta sredinom 90-ih, pojavljuju i kadrovi zagađene prirode i njen žestoki odgovor kroz različite vremenske nepogode i prirodne katastrofe.

Stihove za pjesmu Daleko napisala je Željka Veverec koja je uz Tonija Starešinića i koautorica glazbe. Zanimljivo je da je u aranžmanu ove pjesme uz Starešinića sudjelovala i Josipa Lisac. Pjesma Daleko, nastavak je njihove suradnje koja je započela 2017. godine kada je Josipa vokalno briljirala u pjesmi Tebi putujem uz Chui za što su uostalom dobili i Porin za najbolju vokalnu suradnju. Nedugo zatim Toni Starešinić postaje i član njenog pratećeg benda sastavljenog od iznimnih glazbenika.