in

Camino Verde objavili novi singl “Rospija”

Grupa Camino Verde, ovih dana je objavila novi spot za pjesmu Rospija, sa zadnjeg albuma pod nazivom, „Šareno“. Autor muzike i teksta je Ado Iftić.

O snimanju spota i samoj pjesmi pjevač Ado nam je rekao: “Pjesma Rospija je najoriginalnija pjesma sa našeg zadnjeg albuma, i zato za nju bio potreban i što originalniji spot. Nekako iznenada nam je ispao put u Afriku, tačnije afričku zemlju Tunis, te sam ja predložio Geronimu da i on sa suprugom Draganom krene sa nama. Ponijeli smo kameru i tamo pronašli (osim provoda) prekrasne male gradove i luke koji su bili blizu našeg hotela i grada Tunisa. Tunis nas je primio otvorenih ruku, osijetili smo totalno prijateljsku atmosferu, čak su nam dali i jednog pratioca kad smo snimali scene na gusarskom brodu. Snimanje smo počeli u gradu El Kantaoui, pa onda prešli gradić Sousse koji izgleda kao iz bajke. Sve su kuće obojene u bijelo, a sva vrata i prozori su ofarbani u plavo. Tu smo pojeli najskuplji kolač, jer smo imali najbolji pogled na rog nekog afričkog zaliva.”

“Naša muzika i naše pjesme su nam po ko zna koji put omogućile ono što smo nekad svi kao klinci sanjali, jer je zabava i onako bila jedan od motiva i razloga zbog kojih se bavimo muzikom. Moj stari je nekad znao reći, “Ko ne zna, nikad i neće“… Upravo i o tome govori i nova pjesma i spot. Nadamo se da ćemo se svi zabaviti gledajući novi spot, i da će pjesma Rospija doći do onih koji slično razmišljaju.” dodao je Ado.