in

Buč Kesidi objavili novi singl “Skupi snagu”

Sjajan pančevački indie rock dvojac Buč Kesidi predstavlja singl i prateći video spot za pjesmu “Skupi snagu”, a prva prilika za čuti novi materijal bit će na zagrebačkoj Šalati 27. svibnja.

Drugi je to singl s novog, trećeg albuma na kojem bend trenutno radi. “Skupi snagu je malo brža pesma od prethodnog singla, možda malo agresivnijeg zvuka i više gitarski vođena. Opet, tematski i stilski se uklapa u novi album – nove pesme su u odnosu na prethodni album intimnije, govore o odnosima dve osobe bez gužve oko njih, o usponima i padovima tih odnosa, i osećanjima koja odatle proizilaze”, poručuje Buč Kesidi.

Prateći video spot sniman je analogno na filmskoj traci, režiju potpisuje Vedrana Vukojević, dok je direktor fotografije Luka Trajković.

Buč Kesidi uz novi singl promoviraju i velike regonalne koncerte za koje vlada veliki interes. Rasprodali su više od pola kapaciteta zagrebačkog stadiona Šalata u jednom danu, a za stadionski koncert na beogradskom Tašmajdanu u jednom danu su prodali skoro 2000 ulaznica i rasprodali fan pit zonu.

Pančevski dvojac Buč Kesidi vraća se u Zagreb gdje će, u subotu 27. svibnja, na stadionu Šalata održati svoj najveći hrvatski samostalni koncert. Na omiljenoj gradskoj pozornici na otvorenom u samom centru na disco rock’n’roll tulumu protutnjat će kroz hitove, ali i predstaviti nove pjesme.

Preostale ulaznice mogu se kupiti u pretprodaji po 14 eura, a ta cijena će vrijediti do 12. ožujka, nakon čega se penje na 16 eura. Dostupne su na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava, online na Eventim.hr kao i u Dirty Old Shopu i Rockmarku.

Foto: Sofija Modošanov i Ivana Tešić