in

Buč Kesidi kreću na regionalnu klupsku turneju

Pančevački sastav Buč Kesidi je izazvao pravu euforiju objavljivanjem tri velika koncerta u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu, a za svoje brojne obožavaoce koji nisu u prilici da dođu na neki od ovih koncerata organizovali su klupsku regionalnu turneju na kojoj će svirati u 12 gradova, a počinju 30. marta u Vranju. Potom se nižu nastupi u Pirotu (31. mart), Zaječaru (1. april), Jagodini (2. april), Podgorici (5. april), Užicu (6. april), Kruševcu (7. april), Čačku (8. april), Valjevu (9. april), Zrenjaninu (14. april), Subotici (15. april) i Šapcu (16. april), a 5. maja završavaju koncertom u Sarajevu. U nastavku slede veliki koncerti u Novom Sadu – Spens (20. maj), Zagrebu – stadion Šalata (27. maj) i 3. juna u Beogradu – stadion Tašmajdan.

Za većinu klupskih nastupa karte su skoro rasprodate, tako da organizatori očekuju gužve. Karte za fan pit za beogradski koncert 3. juna su rasprodate za rekordna dva dana, a do danas je rasprodato pola kapaciteta stadiona Tašmajdan. Za koncert u Novom Sadu je ostalo još samo stotinak karata, a zagrebački stadion Šalata će za par dana biti rasprodat.

Osim koncertne promocije novih pesama „Curimo po asfaltu“ i „Skupi snagu“ koje najavljuju novi album, a na You Tube-u i muzičkim platformama već beleže stotine hiljada pregleda i slušanja, popularni dvojac će na koncertima izvoditi i svoje brojne dobro poznate hitove sa prethodna dva albuma.

Foto: Emilija Stanišić