in

Baretov blues u rasprodanoj Tvornici kulture

Promocija rock albuma godine “Nuspojave”

Rock propovjednik Goran Bare i njegove Majke održali su sinoć veličanstveni koncert u rasprodanoj Tvornici kulture. Ogromni redovi, set lista s neizostavnim Baretovim pjesmama koje su obilježile hrvatsku, a i regionalnu, rock glazbu i odlično prihvaćene nove pjesme obilježili su večer koju će pamtiti više od 2 300 duša koje je Goran Bare poveo na put ka rock iskupljenju – rock album godine “Nuspojave” doživio je najbolju moguću koncertnu promociju.

“Vrijeme je da se krene”, “Ljubav krvari”, “Iz sve snage”, “Mršavi pas”, “Teške boje”, “Mene ne zanima”, “Skarabej go-go”, “A ti još plačeš”, “Osvijesti me”, “Budi ponosan”, “Ja sam budućnost” – krik propovjednika odzvanjao je dupkom ispunjenom Tvornicom kulture. Baretov blues trajao je više od dva sata, a s nuspojavama ćemo se hrvati sve do velikog koncerta na Šalati 1. lipnja kada će uslijediti još jedno rock iskupljenje.

Goran Bare & Majke institucija su koja je s albumom “Nuspojave” dala novu dimenziju domaćem rock izričaju i koji je glazbena kritika s pravom proglasila rock albumom godine. Potvrda toga stigla je upravo sinoć – Bare i njegove Majke u odličnoj su formi. Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Berislav Blažević, Alen Tibljaš i Mario Rašić vrhunski su glazbenici koji su Baretovoj poetici udahnuli novi život pa je tako publika mogla čuti i kako zvuči “Put ka sreći” u reggae aranžmanu – od Bareta publika uvijek dobije više, a rasprodana Tvornica kulture upravo je tome sinoć svjedočila.

Foto: Goran Berović