in

Bajaga i Instruktori objavili su novi “Ovaj svet se menja”

Legendarni Bajaga i Instruktori objavili su novi, trinaesti studijski album “Ovaj svet se menja”. Uz album predstavljen je i prvi službeni singl, naslovna pjesma “Ovaj svet se menja” koja je potpuno nova i napisana je za vrijeme karantene.

Album “Ovaj svet se menja” je uronjen u osamdesete, ali produkcijiski je suvremen. Izvršni producent je Dragoslav Gane Pecikoza (GMR, Beograd) dok je producent albuma Aleksandar Saša Habić, kultno ime i vjerni suradnik Bajage i Instruktora.

Za sjajno likovno oblikovanje albuma zaslužan je Vukašin Marković koji je cijeli album uobličio kao svojevrsnu putovnicu Bajage i Instruktora – osobna karta benda.

Album otvara naslovna pjesma “Ovaj svet se menja”, a od ostalih tu su nove verzije hitova Zdravka Čolića, “Tvoje oči i Moja draga”, “Ja sam se ložio na tebe” koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, “Ni na nebu ni na zemlji”, naslovna pesma iz istoimenog filma, “Otvorena vrata” iz istoimene serije, kao i “Mladost” iz predstave Ženidba i udadba, s djelomično izmijenjenim tekstom i posvećenoj velikim Arsenu Dediću. Osim spomenutih tu su i dvije pjesme nastale ove godine za potrebe filma Hotel Beograd, publici već dobro poznata “Darja” u duetu s Milošem Bikovićem i “Kako se to naziva”.

Foto: Nebojša Babić