in

34. Božić u Ciboni

Proslava Božića i božićnih blagdana nezamisliva je bez tradicionalnog koncerta “Božić u Ciboni” koji se po 34. put održava na blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca, u 20 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović. U duhu i radosti rođenja Kristova slavit će se vrijeme mira i ljubavi glazbenim koncertom pod palicom maestra Zdravka Šljivca.

Iz Pazina dolazi Mješoviti pjevački zbor „Roženice“, iz Varaždina Zbor mladih „Via“, a iz Zagreba se priključuju Mješoviti zbor Crkve sv. Blaža, “Zvjezdice” i Dječji zbor mlađeg uzrasta OŠ “Izidor Kršnjavi”. Među izvođačima Božićnog koncerta u Ciboni, po prvi su se puta našli i Dječji zbor HRT-a, a tu su i Kvartet Gubec, Vokalni gospel ansambl “Agape”, Gazde…
Brojni izvođači izvest će raznolik glazbeni program koji govori o čaroliji Božića, tako da će ovaj događaj svojim nastupom uveličati i Darija Auguštan, Krešimir Stražanac, Mateo Pilat, Tina Vukov, Anita Huđek, Gita Hajdarhodžić, Lovro Juraga, Dino Jelusić, Vanda Winter, Nina Kraljić, Roko Blažević, Ronald Braus, Luka Nižetić, Zrinka Posavec, Jelena Knezović, Luka Krulčić, Eleonora Dobrović, Berislav Blažević na klaviru i hammond orguljama i Luka Brgić na harmonici te Stjepan i Mihael Večković na frulama .Imat ćemo prilike čuti neke od klasičnih pučkih pjesama kao što su “Kyrie Elesion”, “Veselje ti navješćujem”, “Narodi nam se”…. Ove će se godine po prvi puta na koncertu izvesti i repertoar svjetskih božićnih pjesama poput “Tu scendi dalle stelle”, “A la nanita nana”, “O holy night”, a posebnu točku zauzima izvedba Dine Jelusića po nazivom “Music box blues”, koju inače izvodi Trans-Siberian Orchestra.

Bogat glazbeni program ovogodišnjeg “Božića u Ciboni” održava se u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske radiotelevizije i Kulturnog centra Travno, a u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima i Zagrebačkim gradskim kazalištem “Komedija”. Sve izvođače će pratiti orkestar i zbor Gradskog kazališta “Komedija” uz Božićni zbor sastavljen od mješovitih i dječjih zborova. Voditelji programa su Monica Jakšić i Mirko Fodor, a ove godine gledatelji HRT-a događaj mogu pratiti u odgođenom prijenosu u 21:15 na HTV1.

Ulaznice su u prodaji online putem sustava i na prodajnim mjestima ulaznice.hr.
Cijena ulaznica u pretprodaji – 10 € (75,35 kn), 8€ (60,28 kn) i 5 € (37,67 kn).
Cijena ulaznica na dan koncerta – 11€ (82,88 kn), 9€ (67,81 kn) i 6€ (45,21 kn).
Na dan koncerta, ulaznice će biti dostupne na blagajni KC Dražen Petrović od 17 sati do početka programa.