in ,

“Izmiješane boje”, Vannin novi album!

Još prije dvije godine istoimenim singlom Vanna je najavila rad na novom albumu, a nastavila sjajnim singlovima koji nisu silazili s radijskih top lista. Ohrabrena čestitkama koje su stizale na račun pjesme “Sjaj” koju je napisala još prije osam godina, Vanna je nastavila s autorskim radom. Balade “Izmiješane boje” i “Najbolji ljudi” te stilski potpuno drugačija pjesma “U tebi” kojima je Vanna osvajala eter bile su pun pogodak, a nedavno je snimila i video spot za pjesmu “Kad smo se voljeli”, novi službeni singl koji će pratitit izlazak novog albuma.

“Na ovom albumu nalaze se izmiješane boje melodija i stihova koje su mi okupirale misli posljednje dvije, tri godine sve sa željom da postanu pjesme koje će nekima od nas nešto značiti. Da bi se to dogodilo bili su potrebni ljudi koji ostavljaju trag, a da toga nisu ni svjesni. Naročito sam zahvalna ljudima koji sviraju sa mnom i koji su sudjelovali u nastajanju ovih pjesama, dali mi vjetar u leđa i s kojima sam te pjesme prenijela publici izravno – na koncertima”, objasnila je Vanna u knjižici albuma.

Osim autorskih pjesama, na Vanninom novom albumu nalaze se još dva uspješna singla autora i Vanninog dugogodišnjeg suradnika Ante Pecotića, “Gdje počinje kraj” i “Tragom tvojih tragova” nastao u suradnji sa Zsa Zsaom. Svoje mjesto među jedanaest pjesama našla je i pjesma Aljoše Šerića “Danas tebe slavim” i kao bonus track “Podravina moja spi” u kojoj je Vanna koautorica glazbe i teksta uz Marka Košutića i Izabel Tot.

Uz brojnu ekipu glazbenika koja je surađivala na Vanninom albumu, za savršen zvuk i aranžmane zaslužni su glazbeni producenti albuma Goran Kovačić, Ante Gelo i Bojan Šalamon Shalla, a prekrasne fotografije koje krase naslovnicu albuma i knjižicu sa svim tekstovima pjesama snimila je Matea Smolčić-Senčar.
“Divan je osjećaj držati svoj novi album u rukama. Mene to i dalje veseli čak i nakon toliko godina na sceni. To mi samo govori da sve ima smisla pogotovo ako ove pjesme zažive među publikom”, zaključila je Vanna.
Prvu priliku da neke od novih pjesama čuju uživo imat će publika na pulskom Kaštelu gdje će Vanna 9.8. održati koncert.

Foto: Matea Smolčić-Senčar